REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Pfizer-vaccin ook uitermate doeltreffend tegen Zuid-Afrikaanse variant: geen enkele besmetting na vaccinatie

Het vaccin van Pfizer en BioNTech is 91,3 procent effectief tegen Covid-19. Bij de Zuid-Afrikaanse variant loopt dat cijfer zelfs op tot 100 procent. Dat blijkt uit een nieuwe update van de fase 3-studie, zes maanden na de toediening van de tweede dosis.

  1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
    Vaccinatieteller

    De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

    De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.
  2. Vaccinatie-coördinator Chris Van Tongelen: “Geen begrip meer voor het amateurisme van de overheid”
    PREMIUM
    Showbizz

    Vaccinatie-coördina­tor Chris Van Tongelen: “Geen begrip meer voor het amateuris­me van de overheid”

    Een nieuwe lockdown, een nieuwe mokerslag. Zeker voor onze Vlaamse artiesten, die voor het tweede jaar op rij het spookbeeld van een zomer zonder optredens zien opdoemen. En dat had de overheid kunnen vermijden, meent Chris Van Tongelen (52) van De Romeo’s. “En ik mag dat zeggen, want ik zit er middenin”, aldus Chris, die elke dag overladen wordt met bagger en verwijten. Ook enkele andere BV’s, waaronder Margriet Hermans, Sven De Ridder en Jo Vally laten hun mening horen. “Mijn spaarpotje slinkt zienderogend.”