Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering rekent op spoedige behandeling pandemiewet in het parlement: “Timing wordt uitdaging”

De federale regering rekent erop dat de pandemiewet waar ze aan werkt op tijd door het parlement kan worden geloodst, zodat de coronamaatregelen niet in het gedrang komen nu de Brusselse rechtbank van eerste aanleg de rechtsbasis waarop die maatregelen gebaseerd zijn ongeldig noemt. Dat liet premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag uitschijnen tijdens de plenaire zitting van de Kamer.

58 reacties

  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Nu moet de oppositie plots alle steun geven, nadat ze door deze regering steeds buitenspel zijn gezet, door te werken met MB's.cEn nu moet het plots heel snel gaan... Dit zorgt wellicht voor spannende tijden en veel vuurwerk in het parlement! Een zoveelste bewijs van hypocrisie, nadat ze eerst al de Vlaamse kiezers hebben links laten liggen. Vivaldi heeft lef!
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Wat is spoedig.2025? als jullie nog je 5-jarenplan moeten maken moet ge vlug zijn om deze pandemiewet er tussen te krijgen. Anders moet ge terug wachten tot het volgende 5-jarenplan.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Het wordt een uitdaging om een pandemiewet te schrijven vooraleer de regering valt.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    De feiten achterna lopen na een jaar begrijpt niemand het nut van de maatregels met voorduren de stijgende cijfers
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Dat de regering eventjes met een bloot gat staat is verdiend. Zij voelden zich op het gemak zonder de restricties van een echte pandemiewet. Het commentaar van de premier noem ik echt gezocht. Het zou nu goed zijn om de combinatie regering -virologen te verlaten want dààr zit de afstraffing. De virologen gaven geen blijk van overleg, wél van te nemen beslissingen. Dat heet de rechter nu wel duidelijk gemaakt.