©  Foto Kurt

Parijs-Roubaix uitgesteld naar oktober, Van Aert past programma aan

Parijs-Roubaix wordt dan toch uitgesteld. Het was eerder al bekend dat het moeilijk zou worden om Parijs-Roubaix op 11 april te laten doorgaan dit jaar door de coronamaatregelen in Frankrijk. Nu is de kogel ook echt door de kerk: de kasseiklassieker wordt uitgesteld naar 3 oktober. De vrouwen zullen een dag eerder over de kasseien dokkeren. Dat maakte de UCI donderdag bekend.

hc, vva

Door het coronavirus wordt Parijs-Roubaix dit jaar niet op 11 april gereden zoals gepland, maar wel in het weekend van 2 en 3 oktober.

“Voor de UCI en de wielergemeenschap was het van groot belang dat beide wedstrijden in 2021 konden plaatsvinden, en ik ben verheugd dat er nieuwe data zijn gevonden die voor alle partijen geschikt zijn. Parijs-Roubaix is een monument bij de mannen, terwijl Parijs-Roubaix Vrouwen dit jaar voor het eerst wordt verreden als onderdeel van de UCI Women’s WorldTour. Het was dus van essentieel belang om samen met alle betrokken partijen een geschikte datum voor het uitstel te vinden, in overeenstemming met de status van dit mythische evenement dat door renners en fans zo wordt gewaardeerd en waar de vrouwelijke renners zo naar uitkijken”, verklaarde UCI-voorzitter David Lappartient.

Christian Prudhomme, Cycling Director van Amaury Sport Organisation, reageerde ook. “Parijs-Roubaix, een bij uitstek populaire klassieker, begeerd door vele grote kampioenen, gevolgd door miljoenen fans en uitgezonden op televisie in 190 landen en het is ook een bron van trots voor de hele regio Hauts de France. Het is verankerd in de regio. Het maakt deel uit van haar geschiedenis. Daarom zijn we blij te kunnen aankondigen dat de Koningin der Klassiekers in 2021 terugkeert en dat ook de deelneemsters aan de allereerste vrouweneditie het legendarische parcours zullen ontdekken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert past programma aan

Nu het uitstel van Parijs-Roubaix officieel is, heeft Wout van Aert beslist om zijn programma aan te passen. Onze landgenoot zou normaal gezien de Franse kasseiklassieker rijden, maar die gaat nu pas door op 3 oktober. In plaats daarvan zal Van Aert de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race rijden.

“Dit uitstel doet me heel hard denken aan vorig jaar. Heel jammer natuurlijk”, reageerde Wout Van Aert. “Ik hoopte vanmorgen nog altijd dat Roubaix zou doorgaan. De Ronde is superbelangrijk voor mij en Roubaix is dat ook. Als je het zo bekijkt verandert er niks voor komende zondag, maar anderzijds is het wel heel abrupt dat de Ronde nu plots de laatste kasseikoers is die eraan komt. Qua mindset is de Ronde nu dus wel iets anders vind ik.”

Van Aert had met zijn team wel nagedacht wat hij zou doen mocht Roubaix ook officieel uitgesteld worden. “Normaal zou ik rust nemen na Roubaix, maar ik ga de Brabantse Pijl en de Amstel rijden door het uitstel. Ik ben eigenlijk nog maar pas aan mijn seizoen begonnen dus ik was ook zelf vragende partij om met die vorm die ik nu heb iets te doen en niet in de zetel te gaan liggen. De Brabantse pijl is bovendien een koers die ik eigenlijk graag eens wilde rijden, ik train geregeld op het parcours. Maar om die koers te combineren met Roubaix, dat is heel moeilijk omdat de Brabantse Pijl enkele dagen later al volgt. Nu heb ik wel tijd om te herstellen en die trainingen te doen. Ik wil van die twee koersen een doel maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen