Direct naar artikelinhoud
NieuwsDrugscriminaliteit

Ziekenhuisbediende gaf adres havenarbeider door aan drugsbende

Berichten operatie Sky van 'Sher' (Sahil M.) en 'Kafka' (Jawad H.)Beeld VTM nieuws

Een havenarbeider heeft thuis ongewenst bezoek gekregen van een drugsbende. Een 24-jarige bediende van een ZNA-ziekenhuis had het privéadres van de havenarbeider opgezocht in het rijksregister en doorgegeven. Zij is samen met een kennis aangehouden. Bewijs tegen hen komt uit gekraakte chatberichten van de operatie Sky.

De adresgegevens waren in het rijksregister opgevraagd door een 24-jarige administratief bediende uit Borgerhout die in een ziekenhuis van ZNA werkt en daar toegang had tot het rijksregister. Zij deed de opzoeking op vraag van een 26-jarige kennis uit Zandhoven.

Woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “De twee verdachten zijn aangehouden wegens schending van het beroepsgeheim en lidmaatschap van een criminele organisatie. De federale gerechtelijke politie (FGP) onderzoekt of de ziekenhuisbediende al eerder privégegevens heeft opgevraagd.”

Advocaat ‘Kafka’

Een andere verdachte in het Sky-onderzoek, de 27-jarige advocaat Jawad H., vroeg aan de kamer van inbeschuldigingstelling donderdag om vrijgelaten te worden. Hij zou als tussenpersoon zijn opgetreden voor drugsbendes die advocaten zochten voor hun aangehouden bendeleden. De KI handhaafde de opsluiting.

Ook een medewerkster van het Antwerpse parket moet in de cel blijven. De 27-jarige D.C. uit Hoboken had printscreens gemaakt van vertrouwelijke gegevens uit gerechtelijke databanken waartoe zij als parketmedewerkster toegang had. Via haar 22-jarige neef C.T. uit Borgerhout kwamen die gegevens bij een voortvluchtige crimineel terecht.

Advocaat Jorgen Van Laer die de verdacte parketmedewerkster D.C. bijstaat, drong niet aan op haar vrijlating. “Mevrouw D.C. is erg aangeslagen en beseft de ernst van het onderzoek.”