REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nooit eerder in ons land: man moet voor assisen verschijnen na uiten van bedreigingen op Facebook

Een man die op Facebook bedreigingen had geuit tegen vrouwen op straat, moet voor assisen verschijnen. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Luik verwees de inwoner van Flémalle donderdag naar assisen wegens persmisdrijf, bedreigingen en aanzetten tot haat. Een primeur in België, zo bericht L’Avenir.

14 reacties

  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Een wetswijziging lijkt me hier noodzakelijk, een asisenproces lijkt me een wat zware tool om zulke posts te beteugelen, waardoor vele dingen onbestraft zullen blijven. Correctionele rechtbank lijkt me meer aangewezen.
  • Frank Wagemans

    3 jaar geleden
    ongelofelijk hoe onze vlaamse vrienden bedreigingen tegen vrouwen alsnog proberen goed te praten. Zijn dat dan de vlaemsche waarden?
  • Albert Gysels

    3 jaar geleden
    Principieel niks op tegen maar het probleem is dat Facebook geen erkende pers is en FB dus haar statuut moet veranderen. In de VS hebben ze dat al geprobeerd maar dat is niet gelukt. Indien die man dat op straat had geroepen of zelfs op straatstenen had geschreven zou dat nooit een persmisdrijf kunnen zijn. Dus indien schuldig moet er ook een zaak als verantwoordelijk uitgever tegen FB moeten gestart.
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    mag je dan nog alleen zeggen en schrijven wat de regering ons zegt , want het zijn tenslotte zij die de wetten maken in dit land?
  • Ronald De Meulder

    3 jaar geleden
    Alle dagen worden er mensen bedreigd voor overvallen ed . Moeten die dan ook niet naar assisen verwezen worden ?