Geert Molenberghs: “Hoogste aantal besmettingen bij Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud”

Incidenten zoals gisteren in het Ter Kamerenbos in Brussel, waar duizenden jongeren bijeen kwamen na een uit de hand gelopen aprilgrap, baren zorgen. Professor biostatistiek Geert Molenberghs wijst er in gesprek met HLN LIVE op dat het aantal besmettingen het hoogst is bij Brusselse jongeren, gevolgd door de veertigers en vijftigers. “Het virus kruipt van de ene generatie naar de andere”.

  1. Politie drijft duizenden mensen uiteen in Ter Kamerenbos: 15 arrestaties, 26 agenten gewond, rust teruggekeerd om 22 uur
    Brussel

    Politie drijft duizenden mensen uiteen in Ter Kamerenbos: 15 arresta­ties, 26 agenten gewond, rust terugge­keerd om 22 uur

    Het verzonnen festival ‘La Boum’ -een nepfestival met acht podia, honderd dj’s en nul coronaregels in het Ter Kamerenbos- is helemaal uit de hand gelopen. Duizenden mensen zakten toch af naar het Ter Kamerenbos uit protest tegen de coronamaatregelen. De oproerpolitie probeerde vanaf 17 uur het grasveld met behulp van waterkanonnen en traangas te ontruimen. 22 mensen werden gearresteerd. Om 22 uur was iedereen naar huis en was de rust teruggekeerd. De eventsector roept de virologen en de politiek op tot versneld overleg met de brede sector om dit in de toekomst te vermijden.
  2. Hof van beroep: “Publicatieverbod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerechtvaardigd”

    Hof van beroep: “Publica­tie­ver­bod Conner Rousseau tegen HLN en VTM NIEUWS was niet gerecht­vaar­digd”

    Het Gentse hof van beroep heeft het publicatieverbod vernietigd dat voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau via de rechtbank liet opleggen aan HLN en VTM NIEUWS, na zijn mogelijk racistische uitspraken. Het hof vernietigt zo de beslissing van de kortgedingrechter in Dendermonde, verklaart het derdenverzet van DPG Media gegrond en veroordeelt Rousseau tot de kosten van de zaak. Conner Rousseau zal geen cassatieberoep aantekenen tegen het arrest, laat zijn advocaat weten.