Vier personen gerechtelijk aangehouden op nepfestival Ter Kamerenbos

Bron: BELGA

Al minstens één persoon die donderdag werd opgepakt op het nepfestival La Boum, moet op 22 april voor de Brusselse correctionele rechtbank verschijnen. Die persoon zal zich moeten verantwoorden voor feiten van slagen en verwondingen tegen politieagenten met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Dat meldt het Brusselse parket.

In totaal werden donderdagavond vier personen gerechtelijk aangehouden vanwege weerspannigheid, slagen en verwondingen tegen politieagenten en het niet naleven van de covid-maatregelen, aldus het parket.

‘Dit is een voorlopige stand van zaken die nog verder kan evolueren’, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. ‘De analyse van de beelden is nog volop aan de gang. Het parket van Brussel herinnert eraan dat eenieder die zich slachtoffer voelt van een strafbaar feit hiervoor een klacht kan indienen.’

Burgemeester verdedigt politie

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) verdedigt het optreden van de politie. ‘We (de politie) waren in groten getale aanwezig en we hebben laten zien dat we er waren’, zei Close vrijdag op Matin Première bij de RTBF. Close verzekerde ook dat de politie heeft gewacht met tussenbeide te komen om een onderscheid te kunnen maken tussen gezinnen en mensen die te goeder trouw in het park aanwezig waren, en de onruststokers.

‘Zodra we zagen dat er 1.500 à 2.000 mensen in het park waren, hebben we gezegd “nu is het genoeg”. Eerlijk gezegd, diegenen die er nog waren nadat de politie de eerste arrestaties had verricht, wisten dat er een probleem was’, voegde de burgemeester toe.

‘Ik zal nooit toelaten dat men de politie bekogelt, dat men glazen flessen naar hen gooit’, zei Close, die de organisatoren van het nepfeestje wil laten opdraaien voor de kosten. Dat ze maar weten dat ze gezocht worden door justitie, aldus nog de Brusselse burgemeester.