Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © getty

Duizenden bedrijven slaan verplicht telewerk in de wind: “Mijn baas vindt het op kantoor veiliger dan thuis”

Waar mogelijk is thuiswerk verplicht. Toch gaan tal van werknemers nog naar kantoor. Ook als dat eigenlijk niet nodig is, blijkt uit nieuwe cijfers van de overheid. Zo gingen al meer dan tweeduizend bedrijven in de fout.

32 reacties

  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja sinds mijn vrouw thuiswerk en mijn zoon thuis les volgt ( hij heeft dit schooljaar nog geen 5 keer op de hogeschool geweest).stijgen de kosten onze gasrekening is verdubbelt (eindafrekening). Ook de elektriciteit is omhoog, evenals het waterverbruik en dan zwijgen we nog over de inktcartridges, printpapier De overheid zou ons daar een jaarlijks bedrag voor moeten toekennen dat van onze inkomstbelasting getrokken word want de vrijwilligheid om thuiswerking te vergoeden is geen succes
  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    Alsof dat allemaal zo gemakkelijk gaat ik hoor anderen tonen veel willen gewoon terug op bedrijf want ze zijn het bue thuis een kleine minderheid zal thuis willen werken maar vele geloof mij willen op kantoor en dat is te begrijpen ook want thuiswerken kost ook geld voor hun als bedrijf er niet tussenkomt elektriciteit en nog al de rest wat er bij komt kijken daar denken vele niet aan en besparing op auto denk het niet want ge gaat evengoed winkelen en andere dingen wat moeten gedaan worden .
  • Tony Pauwels

    3 jaar geleden
    Hoe meer mensen samen komen op eenzelfde plek, hoe meer je een virus in de kaart speelt. Zo simpel is het. Werkgevers die niets aantrekken van het verplichte telewerk zijn bondgenoten van de pandemie. Ik prijs mij gelukkig met een werkgever die de situatie vanaf het prille begin serieus genomen heeft.
  • Danny janssens

    3 jaar geleden
    Maak een anoniem meldpunt online en bij overtreding grondige inspectie
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    De politiek heeft alles in handen de macht is te groot geworden. Dat geven ze nooit vrijwillig terug. Regels gewoon om een plan uit te voeren. Dit slaat op niets.