Het verzonnen festival 'La Boum' liep helemaal uit de hand. Gisteren kwamen vijfduizend jongeren samen in Ter Kamerenbos uit protest tegen de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Het verzonnen festival 'La Boum' liep helemaal uit de hand. Gisteren kwamen vijfduizend jongeren samen in Ter Kamerenbos uit protest tegen de coronamaatregelen. © Marc Baert

HET DEBAT. Hebben jongeren “legale uitlaatkleppen” nodig?

Jongeren kwamen gisteren massaal samen in het Ter Kamerenbos in Brussel om te feesten uit protest tegen de coronamaatregelen. ‘La Boum’ mag dan verzonnen zijn, de chaos was écht. De eventsector roept politici en virologen op een debat te voeren rond het organiseren van “legale uitlaatkleppen” voor jongeren. Wat denk jij? Hebben jongeren “legale uitlaatkleppen” nodig? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden. 

80 reacties

  • Claudia Zapata

    3 jaar geleden
    snel test.
  • rudi swinnen

    3 jaar geleden
    De nieuwe generatie is opgevoed onder het motto * kinderen de baas * . Betweterig , egoistisch en bovenal respectloos . Wie wind zaait , storm oogst .
  • Hassan Oussehmine

    3 jaar geleden
    Wat zijn jullie allemaal weer gezellig op de kap van de jongeren bezig. Jullie hebben allemaal toen jullie jong waren kunnen feesten. En die die dit niet gedaan hebben ja on der de kerktoren was het dus saai. Mijn schoonpa vertelt dat de oorlog zijn mooiste kinderjaren waren en niet omdat ze veel hadden maar omdat ze nog steeds konden spelen. Hij is geboren in 1932 dus hij zal het wel weten. Ik vind de jeugd nog braaf. Na 1 jaar enkel rebellie tegen dictatuur in wording. Ik ben van 1971.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Iedereen heeft uitlaatkleppen nodig maar niet zoals we die gisteren mochten ervaren. Drank en drugs zorgen voor grote problemen (niet enkel bij jongeren). Geweld en vernielingsdrang zijn al een aantal jaren aan de gang. Zowel tussen jongeren onderling als tussen protesteerders en ordediensten. Dringend tijd voor wederzijds begrip en respect. Het proces i.v.m. de pandemiewet heeft de gemoederen ook opgehitst. We zullen binnenkort het effect van dat samentroepen in de besmettingscijfers zien.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Er zijn blijkbaar personen die er geen graten in zien om de jeugd te misbruiken voor hun eigen persoonlijk gewin en sector.