Stad Antwerpen meldt zich als mogelijke schuldeiser in zaak-El Kaouakibi

De stad Antwerpen laat beslag leggen op alle vastgoed van Sihame El Kaouakibi. Dat meldt VTM Nieuws en het nieuws is aan onze redactie bevestigd. Het stadsbestuur wil zo voorkomen dat El Kaouakibi haar eigendommen verkoopt, als er een proces en een eventueel vonnis volgt.

Bron: Belga

“De stad heeft een schrijven gericht aan de curator van JJ House met de vraag om bewarende maatregelen te nemen en om de stad Antwerpen daar provisioneel bij aan te sluiten als belanghebbende partij”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever.

Uit onderzoek van VTM Nieuws blijkt dat El Kaouakibi de voorbije vijf jaar voor bijna 2,5 miljoen euro aan vastgoed heeft gekocht. Het zou gaan om twee huizen in Antwerpen, in de Hazelarenstraat en Coebergerstraat, een villa in de Hovestraat in Edegem en twee aanpalende bouwgronden. In het huis in de Hazelarenstraat staat de gerenoveerde kleerkast die mogelijk met subsidiegeld betaald werd.

Curator Philippe Termote bevestigt aan Belga dat hij een brief heeft ontvangen van stad Antwerpen “met de vraag om bewarende maatregelen te nemen in het faillissement Point Urbain en de stad aan te sluiten als schuldeiser en belanghebbende partij hetgeen de curator deed”.

De curator is volop bezig het dossier te onderzoeken en “zal indien nodig de nodige bewarende maatregelen nemen om de belangen van de schuldeisers te beveiligen”, klinkt het.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sihame El Kaouakibi