Tsjechisch premier Andrej Babis.
Volledig scherm
Tsjechisch premier Andrej Babis. © EPA

Tsjechische premier Babis betreurt “gebrek aan Europese solidariteit” bij verdeling Pfizer-vaccins

Het laatste woord lijkt nog niet gezegd over de onderhandelingen tussen de Europese lidstaten over de solidaire verdeling van 10 miljoen vroeger geleverde coronavaccins van Pfizer/BioNTech. Terwijl Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië als enigen geen dosissen wilden afstaan aan vijf landen die de voorbije maanden minder vaccins ontvingen, bekritiseert de Tsjechische premier Andrej Babis vrijdag net het gebrek aan solidariteit.

4 reacties

  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Die EU mag van het grootste gedeelte van zijn inwoners opgeblazen worden en de corona pandemie heeft dat proces alleen maar versterkt. Voor de uitgerangeerde politiekers zal een andere melkkoe moeten gevonden worden en dat is net een ander paar mouwen.
  • Jan Verplancke

    3 jaar geleden
    De Unie is gewoon een nieuwe vetpot voor reeds overbetaalde pipo's.
  • NOEL CLAES

    3 jaar geleden
    EU is een continent, opgericht om een concurentie aan te gaan met de USA, wat men nooit zal kunnen doen, 1 land met enkele uitzonderingen wat betreft wetten, binnen in de EU zijn het egoïsten. Eigen volk eerst. Ik ik ik de rest kan stik. Maar er is troost op komst, het einde van de EU, nog enkele jaren en het is zover.
  • Dirk Jansen

    3 jaar geleden
    Deze pandemie zal het einde worden van Europa. In alle landen uit de Europese unie klaagt de bevolking meer en meer over de Europese unie. Minder en minder mensen gaan nog stemmen voor de unie .