Valse belastingontvanger ‘troggelt’ minder geld af dan de echte

Er circuleert weer een valse mail van de federale overheidsdienst Financiën waarin mensen worden aangemaand om dringend hun belastingen te betalen. Opvallend is wel dat de oplichters minder geld ‘aftroggelen’ dan de fiscus doorgaans doet

tg

De Fod Financiën is geregeld het slachtoffers van phishingmails waarbij oplichters in naam van de fiscus proberen om geld uit uw zakken te halen. En er mee dreigen dat een gerechtsdeurwaarder zal overgaan tot beslag als u niet snel betaalt.

Ook nu dus weer. Maar u krijgt nog een kans. Als u direct het volledige bedrag betaalt, kan de beslagprocedure nog gestopt worden.

Meestal proberen die oplichters zo veel mogelijk buit te maken. Maar dat is nu opvallend genoeg niet het geval. Amper 15,88 euro willen ze van u.

“Vreemd. Ofwel hebben ze een nul vergeten. Ofwel proberen ze het eens op deze manier. Door minder te vragen, zullen misschien meer mensen toch geneigd zijn te betalen”, zegt de federale politie die waarschuwt dergelijke mails direct weg te gooien en een aangifte doen op het meldpunt fraude.

De FOD Financiën waarschuwt dat de oplichters een mailadres gebruiken dat goed op het echte lijkt. En dat ze geregeld de datum aanpassen. Soms de datum zelfs al voorbij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen