EPA
Volledig scherm
© EPA

Dood Mawda: PVDA vraagt onderzoekscommissie naar rol van gerecht, politie en overheid

De PVDA vraagt een onderzoekscommissie naar de rol van het gerecht, de politie en de Belgische overheid in de dood van peuter Mawda. De extreemlinkse fractie heeft daarvoor een voorstel ingediend in de Kamer.

14 reacties

  • anne callebaut

    3 jaar geleden
    En de PVDA gaat die bedriegers nog steunen of krijgen ze die al. Het hele verhaal eens goed lezen en dan zie je hoe die ouders hun eigen kind in de shit geduwd hebben.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 jaar geleden
    Als het correct is wat de media voorheen schreef waren de ouders al UK uitgezet en probeerden ze terug illigaal het land binnen te geraken. Dit staat ver af als moeten vluchten voor je leven. Dit is lak hebben aan elk gezag en regels met de middenvinger in de lucht.
  • pascal de bruycker

    3 jaar geleden
    Als je met je passagiers rekening houdt , stop je en zeker als er kinderen in het voertuig zaten . De politie doet wat ze moest doen , of moeten ze alle vluchters laten wegrijden en enkel de brave burger die wel stopt controleren ? Niemand wou de dood van Mawda , en zeker ook niet die politieman ! Pvda steek uw energie in andere affaires die het daglicht niet zien...
  • paul holemans

    3 jaar geleden
    neen gerry, ik zak niet in de grond van schaamte, de verantwoordelijkheid van de ouders is hier zeer zeker een feit, vluchters hebben altijd wat te verbergen.moet de politie misschien machteloos toekijken wanneer iemand alle aanmaningen negeert? waar gaat dat eindigen,?
  • Tamzin Andersen

    3 jaar geleden
    Schaf de politie dan toch gewoon af, geef overtreders een gratis woonst en een levenslang inkomen en straf mensen die nog verantwoordelijkheid voor hun eigen daden nemen.