rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Naar zee, maar liever niet flaneren op drukke dijk? Dit zijn de tofste uitjes voor deze paasvakantie

Geen pretparken open, dus tijdens de paasvakantie belooft het aan de kust weer lekker druk te worden. Gelukkig zijn er ook een heleboel dingen om met het hele gezin in openlucht te doen, ver weg van de drukte van de dijk. Onze reisexpert tipt de leukste activiteiten.

  1. Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit
    PREMIUM

    Vier op de tien Belgen willen deze zomer naar het buitenland, maar kan dat ook? Steven Van Gucht blikt vooruit

    Deze zomer willen vier op de tien Belgen op vakantie buiten de landsgrenzen. Dat blijkt uit de vakantiebarometer van mobiliteitsorganisatie Touring. Toch zijn de meeste reislustigen nog voorzichtig, want amper een kwart van hen heeft al een verblijf geboekt. “Iedereen wacht af, maar we hopen dat er deze zomer eindelijk een einde komt aan onze lockdown die al meer dan een jaar duurt”, klinkt het bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Wij vroegen aan viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) hoe realistisch het is om deze zomer op reis te gaan, of dat met het vliegtuig kan en waar je moet op letten om geen corona op te lopen.
  2. Van koetshuis met paardenstal tot landhuis in loftstijl: zo renoveerden Dré en Regina hun woning tot parel van 1,7 miljoen euro
    PREMIUM

    Van koetshuis met paarden­stal tot landhuis in loftstijl: zo renoveer­den Dré en Regina hun woning tot parel van 1,7 miljoen euro

    Dré en Regina waren niet echt op zoek naar een woning. Maar toen hij voor zijn werk het Hof van Kerkom bezocht, begon het toch te kriebelen. Niet veel later stonden alleen de gevels van het landhuis uit 1910 nog recht. Binnen ontsproot er een modern interieur in loftstijl, met de mooiste materialen en designmeubels, maar ook met een pak persoonlijkheid. Voor onze reeks ‘Miljoenenwoningen’ mochten we een kijkje nemen in deze verrassende woning. “Het duurste meubel kostte zo’n 12.000 euro.”