Een foto van een mogelijk vaccinatieboekje.
Volledig scherm
Een foto van een mogelijk vaccinatieboekje. © ANP

Kleine meerderheid van Belgen ziet vaccinatiepaspoort zitten

Een kleine meerderheid van de Belgen is voor de invoering van een vaccinatiepaspoort dat toegang zou geven tot bepaalde activiteiten. Dat leert de adviesgroep Psychologie & Corona uit een ruime bevraging. Wel lijkt er meer draagvlak voor zo’n paspoort als iedereen de kans gekregen heeft om zich te laten vaccineren.

44 reacties

  • Rolande Vogt

    3 jaar geleden
    100% voor die pasport..veel landen gaan dat vragen..wat ik normaal vindt..in vele africaanse landen kom je ook niet in..zonder vaccinatiebewijs tegen gele koorts Antivaxers aan u de keuze
  • Elsie Gosse

    3 jaar geleden
    Heb al andere Belgische polls gezien en het resultaat was net het omgekeerde, namelijk 65% van de mensen die zich TEGEN een vaccinatiepaspoort uitgesproken heeft.
  • Etienne De Kesel

    3 jaar geleden
    Waarom geen digitale aanvulling op onze identiteitskaart?? daarom is die toch in het leven geroepen, of was het toch voor de gemeentekas te spijzen?
  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    Dus dan goed nadenken mensen als ge gaat winkelen laten zien als ge naar de kapper gaat laten zien dus overal waar ge gaat laten zien zelf als is het voor een koffie te drinken dat is inderdaad niet meer vrij zijn in u doen en laten privacy is gedaan en ik ben er dan geen voorstaander van want met de griepspuit zijn er ook geen verplichtingen dus dit is voor mij hetzelfde want dan begint men te discrimineren dus mensen denk maar eerst goed na vooraleer een uitspraak te doen
  • Paul Van Mele

    3 jaar geleden
    Ik weet niet waar die kleine meerderheid van de Belgen die het vaccinatiepaspoort goedkeurt vandaan komt. Ik weet ook niet op basis van welke bevraging of enquête men 'deelnemers' heeft geselecteerd. Een vaccinatiepaspoort is pure discriminatie en schending van de mensenrechten! M.a.w. helemaal niet akkoord!