©  Bert De Deken

Mortselse ondernemer aangehouden in dossier cocaïnewasserij

Mortsel, Arendonk, Antwerpen -

Een man uit Mortsel is vrijdag opgepakt en aangehouden in het dossier rond de cocaïnewasserij in Arendonk. Eddy W. zou de loods huren, maar ook betrokken zijn bij de invoer van de drugs.

Sam Reyntjens

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) vielen vrijdagochtend binnen in de woning van Eddy W. in Mortsel. De man werd meegenomen als verdachte in het dossier van de cocaïnewasserij die vorige week in Arendonk aangetroffen werd. Eddy W. werd ’s middags aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout en zit in de gevangenis.

Eddy W. uit Mortsel. © RR

“Onze cliënt heeft zijn medewerking verleend en zal dat blijven doen”, reageren zijn advocaten Tim Smet en Jonathan Bogaerts. “We zijn wel verwonderd dat ze onze cliënt totaal onverwacht thuis voor de ogen van zijn vrouw en kinderen zijn komen arresteren, terwijl hij al een afspraak gemaakt had om verhoord te worden.”

51 kilo coke

W., een ondernemer, zou op verschillende manieren met de cocaïnewasserij in verband gebracht worden door de speurders. Hij huurde de loods aan Huiskens in Arendonk, achter de ouderlijke woning van acteur Ben Segers. Daar werden vorige week verschillende Zuid-Amerikaanse mannen opgepakt toen de FGP er de cocaïnewasserij oprolde. De verdachten waren bezig met het extraheren van cocaïne uit piepschuimen bekers. In Arendonk konden de speurders al 51 kilogram cocaïne in beslag nemen.

LEES OOK: Eerste grote cocaïnewasserij ontmanteld

Volgens een bron dicht bij het onderzoek was W. behalve huurder van de loods mogelijk ook betrokken bij de invoer van de drugs. De Mortselse man runt vanuit een pand in de Antwerpse Van Wesenbekestraat twee vennootschappen. Een van die firma’s voert onder meer fruit in vanuit Zuid-Amerika.

In de loods achter het huis vonden speurders Zuid-Amerikanen die cocaïne uit piepschuimen bekers aan het extraheren waren. ©  Parket Antwerpen

De andere firma is gespecialiseerd in de verdeling van wegwerpverpakkingsmateriaal voor de horeca, zoals de piepschuimen bekers. In containers bestemd voor die firma zouden in Colombia ook al drugs aangetroffen zijn. Hoewel er in 2019 al een andere zaakvoerder aangesteld werd, zou W. tot op heden nog wel een volmacht gehad hebben.

Foto’s

De aangehouden Mortselaar zal volgende week voor de raadkamer verschijnen. Eerder werd de aanhouding van de in de loods aangetroffen Zuid-Amerikanen al bevestigd. De cocaïnewasserij in Arendonk werd vorige week vrijdag opgerold na een tip van de Nederlandse politie. Die had in Breda een Colombiaanse man gecontroleerd. De controle leidde naar een gehuurde opslagbox waarin ongeveer 100 kilogram cocaïne lag. In de gsm van de Colombiaan vonden de Nederlanders foto’s van de cocaïnewasserij, aan de hand van metadata kon de locatie van de loods bepaald worden.

De ontdekking was een primeur voor ons land, nooit eerder werd in België een cocaïnewasserij ontdekt. In Nederland trof de politie al wel vaker soortgelijke labo’s op

 ©  Parket Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER