Middelkerke plaatst picknicktafels op zeedijk om drukte rond takeaway te beheersen

De kustgemeente Middelkerke zal tijdens de paasvakantie 30 picknicktafels plaatsen op de zeedijk. Daarmee wil burgemeester Jean-Marie Dedecker de drukte rond takeaway en raamverkoop beheersen. De tafels staan er elke vakantiedag tussen 10.00 en 20.00 uur.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Onlangs keurde burgemeester Dedecker nog een besluit goed waarbij de mogelijkheden voor raamverkoop in Middelkerke werden uitgebreid. Zo mogen horeca-uitbaters maximaal aan raamverkoop doen en ook hun sanitair openstellen.

Geen bediening

Om te vermijden dat er zich samenscholingen vormen aan horecazaken en op de zeedijk, plaatst de gemeente tijdens de paasvakantie 30 tafels en 120 stoelen. De tafels worden gespreid tussen de bestaande zitbanken om zo voor meer spreiding van mensen te zorgen. "Mensen mogen niet verwachten dat ze daar bediend of geholpen zullen worden. Het is een louter praktische maatregel om de druk op de bestaande zitbanken en -plaatsen weg te nemen en een compensatie voor de gesloten horecaterrassen", benadrukt burgemeester Dedecker.

Mensen kunnen hun meeneemmaaltijd of -drankje nuttigen aan de tafels gedurende de volledige paasvakantie tussen 10.00 en 20.00 uur.