Henrieta Chovancová, de weduwe van Jozef Chovanec, trekt zich op aan de steun van haar vaderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Henrieta Chovancová, de weduwe van Jozef Chovanec, trekt zich op aan de steun van haar vaderland. © RV

Slovaakse regering stelt zich burgerlijke partij in zaak-Chovanec: "We kunnen niet aanvaarden dat dit gebeurt met onze landgenoot”

De Slovaakse regering heeft zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek naar de dood van Jozef Chovanec, die in 2018 stierf na een hardhandig politieoptreden in een cel op de luchthaven van Charleroi. "We kunnen niet aanvaarden dat een landgenoot mishandeld wordt omwille van zijn nationaliteit."

43 reacties

  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Nog een die geld geroken heeft, mensen moeten zeker niet sterven maar had hij zich gedragen dan was er niets gebeurt, dit is hier alleen publiciteit en geldzucht.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Ongelooflijk dat Jambon en Francken nog in de politiek zitten... Ethiek 0,0
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Iedereen hier onder zoekt zijn zondebok. Die Hitlergroet was er bij mij te veel aan. De rest ook. Die man had medische hulp nodig en niks anders. Charleroi is een arme stad in heel veel aspecten.
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Ik heb de ongecensureerde video gezien, er was nauwelijks verzet op te zien, die man had dringend medische verzorging nodig, maar nee met 5 flikken een dikke 20 minuten bovenop die man gaan zitten, dat overleefd niemand. En die agente met haar Hitlergroet was volgens mij al flink in de wind. Het is niet de eerste keer dat er iemand overlijd in een politie cel in duistere omstandigheden.
  • Martin Van Lersberghe

    3 jaar geleden
    Voor degene die dit als een bagatel beschouwen! het zou jouw kind maar wezen!