Politiepaarden keren zonder ruiter terug naar Brusselse kazerne na incidenten in Ter Kamerenbos

 © Kevin Lerich

Na de politie-interventie in het Ter Kamerenbos zijn vrijdagavond twee paarden zelfstandig teruggekeerd naar de kazerne in Etterbeek. De paarden doorkruisten zo zonder ruiter de straten van de hoofdstad.

Belga
Bron: BELGA

De paarden werden rond 20.00 uur gespot, zonder ruiter op de rug. ‘De ruiters zijn uit de beugels gegleden en de paarden zijn ervandoor gegaan’, zo bevestigt de woordvoerster van de federale politie. De omstandigheden waarin de ruiters hun paarden verloren, zijn nog onduidelijk.

Die benadrukt dat alles zonder incidenten verlopen is. ‘Gelukkig is het Ter Kamerenbos een plaats die de paarden van de politie goed kennen omdat ze er regelmatig gaan rijden. Ze kennen er de weg.’ De paarden liepen zo langs de Victorialaan en de Generaal Jacqueslaan naar de kazerne terug.

Op beelden die op sociale media zijn verschenen, is te zien hoe de dieren de straten van de hoofdstad doorkruisen. Op het einde werden ze ook gevolgd door een aantal fietsers en automobilisten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.