Het kwik klom dinsdag en woensdag in Ukkel tot bijna 24 graden.  Ook in Namen (foto) genoten zonnekloppers van het mooie weer. De minima liggen maandag op 1 graad, haal de winterjas maar boven.
Volledig scherm
Het kwik klom dinsdag en woensdag in Ukkel tot bijna 24 graden. Ook in Namen (foto) genoten zonnekloppers van het mooie weer. De minima liggen maandag op 1 graad, haal de winterjas maar boven. © PHOTO_NEWS - REUTERS

Wat een contrast: van 23,9 graden afgelopen woensdag, naar bitterkoud weekbegin

De aanvoer van zuidelijke wind maakt begin volgende week plaats voor een rechtstreekse aanvoer van arctische lucht uit de poolgebieden. Waar we vorige dins- en woensdag nog twee opeenvolgende dagtemperatuurrecords (23,9 °C in Ukkel) konden optekenen, moeten we na het weekend plots weer de winterjas bovenhalen en rekening houden met koud, guur weer met minima van net boven het vriespunt.

19 reacties

  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    Probleem opgelost slecht weer met Pasen lekker thuis achter de verwarming of stoof of een dekentje dus geen miserie en eigenlijk moet iedereen eerlijk zijn dit jaar zal er voor vele ook geen vakantie worden als men maar gezond blijft en alles komt in orde geduld hebben
  • johan debue

    3 jaar geleden
    Bitterkoud man zeg dat is altijd zo geweest er kan nog sneeuw vallen tot begin mei het spreekwoord zegt berg je winterkleren niet op voor 15 mei.
  • Mario Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Jan Vanachter: misschien uw koffer met toiletgerief niet vergeten om daarna een covid bed in te nemen!
  • Jan Vanachter

    3 jaar geleden
    Ideaal weer voor de kust dus. We komen er aan. Zet de terassen en strandstoelen al maar klaar.
  • John Marston

    3 jaar geleden
    Bewoners van kuststeden willen geen toeristen meer...de zee is alleen voor hun zelf. Toffe tijden!