Direct naar artikelinhoud
Video

▶ Bijzondere beelden: politiepaarden galopperen zonder ruiter door straten van Brussel na interventie in Ter Kamerenbos

De ingebouwde gps van de paarden werkte bijzonder goed.Beeld Twitter

Bijzondere beelden in Brussel: na de interventie in het Ter Kamerenbos zijn twee politiepaarden zonder ruiter teruggekeerd naar hun kazerne in Etterbeek. Ze galoppeerden rond 20 uur door de Brusselse straten, gelukkig zonder een ongeval te veroorzaken.

Video wordt geladen...

Op sociale media duiken verschillende filmpjes op van fietsers of bestuurders die een tijdlang de achtervolging ingezet hebben. Gelukkig was er weinig verkeer op de baan. Ook de Boulevard Général Jacques, waar het wel drukker was, kwamen ze zonder kleerscheuren door.

De politie bevestigde dat er bij het opmerkelijke voorval geen gewonden gevallen zijn. “De ruiters zijn uit de beugels gegleden en de paarden zijn ervandoor gegaan”, aldus een woordvoerster. “Gelukkig is het Ter Kamerenbos een plaats die de paarden van de politie goed kennen omdat ze er regelmatig gaan rijden. Ze kennen er de weg.”

Twitter bericht wordt geladen...

Rond 19.30 uur was de sfeer in het Ter Kamerenbos grimmiger geworden. De politie zette waterkanonnen én paarden in om de situatie onder controle te krijgen. Grote confrontaties bleven deze keer gelukkig uit. De laatste onruststokers werden rond 21 uur met een nat pak uit het park verdreven.