REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Gegevens van half miljard gebruikers van Facebook opnieuw gelekt

iHLNPersoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers zijn online gelekt op een hackersforum. Daar zijn ze sinds zaterdag gratis te bekijken, meldt de website Business Insider. Het gaat om telefoonnummers, namen, locatiegegevens, emailadressen en biografische informatie die in 2019 via een zwakke plek bij Facebook zijn gestolen. Experts waarschuwen dat oplichters met de data fraude kunnen plegen. 

39 reacties

  • Koert Vynckier

    3 jaar geleden
    Eerst je telefoonnummer moeten ingeven om tweestapsverificatie te activeren en je account zogezegd beter te beveiligen en het dan laten lekken. Facebook denkt alleen aan wat goed is voor Facebook. Je gegevens beschermen brengt niet op.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Sociale media is de pest van deze tijd, m'n dringt de mensen bijna op om er te hebben op internet maar enige bescherming van je gegevens is er gewoon niet. Big Brother is watching you, niet in 1984 maar nu!
  • Lieven Soenens

    3 jaar geleden
    Facebook is als alcohol; de alcoholverslaafde beseft niet welke schade alcohol kan aanrichten maar de geheelonthouder kent ook niet de geneugten ervan.
  • Jan Kerkhof

    3 jaar geleden
    mijn contactgegevens zoals adres, telefoonnummer en dergelijke zullen ze niet op FB vinden, die heb ik daar nooit (mee)gedeeld. En wat ze daar wèl kunnen vinden, dat zet ik er zelf bewust op dus dat màg iedereen weten. Trouwens: adres en telefoonnummer... in een telefoongids (al dan niet online) zijn die ook te vinden, dus...
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    De grote hoop heeft niet begrepen waar het over gaat: Het heeft weinig te maken met wat je op FB zet, maar eerder met de gegevens die je gebruikt hebt om je aan te melden.