Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © AFP

Van Ranst roept op om tijdens paasvakantie niet naar Turkije te gaan voor vakantie of familiebezoek

Viroloog Marc Van Ranst heeft op TV Limburg opgeroepen om tijdens de paasvakantie niet op vakantie of familiebezoek te gaan in Turkije. In de strijd tegen het coronavirus kampt het land met recordcijfers. En er geldt dan wel een negatief reisadvies, maar wie een essentiële reis kan aantonen, zou er toch naartoe kunnen. “Dit is niet het moment”, zegt Van Ranst.

124 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Tony Dethier: Van Ranst wordt niet betaald om het goed voor te hebben met ons, de regering en de klinieken wel. De regering heeft het advies van experten nodig om te beletten dat de ziekenhuizen overrompeld worden. Als die laten horen dat ze moeten kiezen tussen wie ze nog gaan verzorgen en wie niet, dan kunnen zelfs de gewone zorgen waarvoor ze werden opgericht, niet meer doorgaan. Zij kunnen het dan met niemand meer goed voor hebben! Krijg dan maar eens een hersenbloeding.
  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    Hij doet opnieuw beroep op de burgerzin bij de bevolking. We weten stilaan hoe groot die wel is ...
  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    En gelijk heeft ie 8 Tijdens de paasvakantie gewoon thuisblijven dat is de terechte boodschap !
  • Wilfried DE HERT

    3 jaar geleden
    Gelukkig woont mijn familie in Spanje , dat telt dan zeker niet. Wat een onzin toch. Je mag gewoon niet reizen wie en naar waar dan ook , maar zoals we kennen in dit land is er weinig of geen controle - en nodig minder sancties - tenzij een onnozel papier op eer.
  • Karim Fezoua

    3 jaar geleden
    Marc van Ranst is onze redder in nood. Op een dag wordt hij keizer van België. Leve de keizer!