EPA
Volledig scherm
© EPA

Familie van vrouw (38) die overlijdt na vaccin AstraZeneca stapt naar rechter in Frankrijk

Het gezin van een 38-jarige vrouw die aan een trombose stierf nadat ze een eerste dosis van het vaccin van AstraZeneca - nu gekend als Vaxzevria - had gekregen, heeft vrijdag een klacht tegen onbekenden ingediend bij het parket van Toulouse. De bedoeling is "een onderzoek te bekomen", zei de advocaat van het gezin.

83 reacties

  • Fred DERONNE

    3 jaar geleden
    Hoeveel mensen zijn er al gestorven aan COVID 19 zonder vaccin? Hoeveel mensen van alle leeftijden ook jongeren krijgen ieder jaar een thrombose? Hoeveel zijn er nu al gestorven aan een thrombose sinds de start van de vaccinatie?
  • werner vanhoutte

    3 jaar geleden
    Hoogst eigenaardig : De VS moeten het niet : gebruiken Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson. Het argument dat mensen die Astra-Zeneca namen , reeds een trombose voorgeschiedenis hadden is larie . Ook Pfizer waarschuwt in zijn bijsluiter over de mogelijkheid DAT HET VACCIN trombose kan veroorzaken. En ook Moderna geeft dit aan in zijn bijsluiter. Uiteraard dekken zij zich in .Maar iedere huisdokter weet dat natrium chloride ( in de vaccins ) trombose kan veroorzaken. Lees uw bijsluiter !
  • ALBERTA ROELANDS

    3 jaar geleden
    Ik heb al 2 x hersentrombose gehad, ik wil graag worden gevaccineerd, maar ben als de dood zo bang voor Astra Zeneca, begrijpt iemand dit, ik wil nog graag wat leven, als mij dit vaccin wordt opgedrongen wil ik er geen
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    @Erik Meers: je vergelijkt appelen met peren. Als ik per week enkele glazen wijn drink, zal ik daar niet van doodvallen. Maar als je op voorhand weet dat je bloedklonters van een bepaald vaccin kan krijgen, dan ga je dat risico toch niet nemen zeker. Trouwens, de bloedklonters die oudere mensen krijgen, hebben heel andere oorzaken dan die van AstraZeneca. Daar gaat het om een abnormale immuunreactie. Je zal maar net bij die enkelen zijn.
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Bedoeling is dat ze een tweetal keer per jaar gaan vaccineren, moet dit trombose risico iedere keer genomen worden? Terwijl de effectiviteit van vaccin nog eens niet zeker is, en niet wetende hoelang iemand antistoffen heeft. En dit zijn enkel nog maar de korte termijneffecten.