Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Geen Pasen zonder asperges: waarom we dat danken aan het kleine gehucht Kalfort

Geen Pasen zonder de Ronde en... asperges. Naar verluidt serveerde Cleopatra ze al aan Julius Caesar, maar zekerder is dat dit weekend zowat elke (sterren)chef ze in zijn afhaalmenu stopt. Net zoals er zondag aan de Vlaamse keukentafels vele kilo’s geschild zullen worden terwijl Wout naar de zege snelt. En dat hebben we vooral te danken aan het kleine Kalfort. Vandaag een gehucht van Puurs, honderd jaar geleden het epicentrum van de witte asperges dat zelfs Parijs overblufte.

10 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Jan Heyvaerts ,dan weet je niet hoe je ze moet klaarmaken.Vermoed dat je de smaak er gewoon uit kookt en dat is het juist niet de bedoeling.
  • jan peeters

    3 jaar geleden
    mmmm lekker
  • Jan Heyvaerts

    3 jaar geleden
    Witte asperges vind ik ook niks aan. Flets van smaak. Ben wel liefhebber van de groene variant. Veel en veel meer smaak. Gaan ook op de BBQ.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Witte Vlaamse asperges zijn top! Ook de groene asperges uit Peru zijn lekker. Een combinatie van beide met een lamszadel of lamsbout superlekker met de paasdagen.
  • Karl Moortgat

    3 jaar geleden
    Valt totaal niet te eten, net zoals schorseneren en witloof.