Het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Twee Kempense scholen openen niet volledig na paasvakantie

Twee Kempense scholen en een uit Beveren hebben nu al beslist om na de paasvakantie nog niet open te gaan voor alle leerlingen. De regering bekijkt volgende week de heropening van de scholen, maar directies willen nu al rust en duidelijkheid scheppen.

Karin Vanheusden

Tenminste drie scholen hebben nu al beslist om na de paasvakantie niet te heropenen, melden VTM Nieuws en VRTNWS. Het gaat het om de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren, Het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar en het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen.

“Om rust en duidelijkheid te scheppen, zowel voor onze leerlingen als ons personeel, communiceren we nu al en wachten we niet tot eventuele beslissingen in Brussel”, laat de directie van de Sint-Maarten Bovenschool in Beveren in een bericht aan de ouders weten. De school blijft zeker tot 1 mei kiezen voor afstandsonderwijs.

Directrice Birgit Mylle van het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar geeft twee redenen van haar vroege beslissing. “Enerzijds omdat we heel graag al onze leerlingen terug naar school willen, maar alleen als het veilig kan, en ten tweede omdat we voor een stukje zekerheid willen inbouwen voor onze leerlingen en onze collega’s over de aanpak na de paasvakantie.”

Na de paasvakantie zal alleen de eerste graad voltijds naar school gaan. Voor de tweede en derde graad is er deeltijds afstandsonderwijs. “We hebben vooral van de leerkrachten positieve reacties gekregen omdat ze nu al zekerheid hebben gekregen”, zegt directrice Mylle nog.

Ook het Kardinaal van Roey-instituut in Vorselaar gaat nog niet open na de paasvakantie. “We hebben besloten om pas open te gaan als het op een veilige manier kan”, luidt het daar.

Minister van Onderwijs Ben Weyts vindt het nog te vroeg om de verdere evolutie van de pandemie in te schatten. “Ik hoop in ieder geval zo veel mogelijk contactonderwijs mogelijk te maken, want het beste onderwijs krijg je nog altijd in je klas, samen met je klasgenoten en oog in oog met een gedreven leerkracht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER