Jongeren richten ravage aan in Brusselse loods

© Photo News

Een groep jongeren heeft zondagavond lelijk huisgehouden in een Brusselse loods. Ze gooiden er een hoop spullen op de grond, verstopten er de afvoeren van verschillende lavabo’s en lieten zo de kelder onderlopen en stalen een bestelwagen, waarmee ze vervolgens tegen een boom reden. De politie kon nog een van de jongeren oppakken en probeert nu diens kompanen te identificeren. Dat meldt het Brusselse parket.

gjs

De Brusselse politie werd omstreeks 18.15 uur opgeroepen omdat een groep jongeren was binnengedrongen in een loods aan het Prins Leopoldplein. Toen de agenten ter plekke kwamen, sloeg het groepje op de vlucht maar de agenten konden nog een van hen, de 17-jarige Z., oppakken.

De politie controleerde daarop de loods en stelde vast dat de jongeren de ingang hadden geforceerd met een ijzeren staaf, de hele loods doorzocht hadden en daarbij een hoop spullen op de grond hadden gegooid en een doos met 40 euro aan muntstukken ontvreemd hadden. Ze hadden ook de afvoeren van verschillende lavabo’s in de loods verstopt en de kranen opengezet, zodat de hele loods onderliep.

De jongeren hadden ook de sleutels van een bestelwagen gevonden die in de loods stond en hadden met het voertuig een ritje gemaakt, tot ze tegen een boom botsten. Nadien hadden ze een bidon benzine leeggegoten in de stuurcabine. Op de smartphone van Z. vonden de agenten filmpjes van het hele gebeuren. De jongeman werd ter beschikking gesteld van het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen