Fons Duchateau. ©  rr

Fons Duchateau: “We moeten de controle op de besteding van subsidies doorlichten”

Antwerpen -

Volgens Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) is er een brede doorlichting nodig van de controlemechanismen op de stedelijke subsidies. Hij zei dit in het ATV-programma Wakker op Zondag.

De stedelijke auditdienst is volop bezig met een onderzoek naar mogelijke subsidiefraude door Let’s Go Urban-stichtster en Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). De resultaten worden in de loop van april verwacht. Toch is er volgens schepen Duchateau al één ding duidelijk.

“Het is heel duidelijk dat we onze controlemechanismen op de besteding van subsidies moeten bekijken”, zegt de schepen. “Het zal om een brede doorlichting gaan.”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vroeg afgelopen week nog de inbeslagname van het vermogen van El Kaouakibi.

LEES OOK: El Kaouakibi heeft voor bijna 2,5 miljoen euro aan vastgoed: een overzicht van de panden en bouwgronden

Ook vanuit Vlaanderen gingen er subsidies naar vzw’s van El Kaouakibi. De Vlaamse inspectie van Financiën is die nu momenteel ook allemaal opnieuw aan het doorlichten. Volgens Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zouden die subsidies correct zijn gerapporteerd.

“Het is wachten op de uitspraak van de rechtbank, maar deze zaak is bijzonder pijnlijk”, zegt Dalle op ATV. “Vooral voor al die organisaties die echt het uiterste halen uit elke euro die ze krijgen en alles in detail rapporteren.”

svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sihame El Kaouakibi