Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronavirus

▶ Parket onderzoekt videobeelden van jongeren die feestje bouwen op de trein: ‘Respectloos en onveilig’

Jongeren bouwen een feestje op de trein.Beeld videostill

Er zijn beelden opgedoken van enkele tientallen jongeren die een feestje bouwden op een trein. Ze doen dat verspreid over meerdere coupés en sommige springen daarbij op de banken. Van een veilige afstand is er geen sprake en lang niet iedereen draagt een mondmasker. De spoorwegpolitie heeft een proces-verbaal opgesteld, het is nu aan het parket van Nijvel om er gevolg aan te geven.

en

Video wordt geladen...

De video werd vrijdagavond omstreeks 22 uur gemaakt op een trein van de studentenstad Louvain-la-Neuve naar Brussel, zo bevestigt de NMBS. “Er is een politie-interventie geweest in de trein in het station van Ottignies (vlakbij Louvain-la-Neuve). De trein is daarop met vertraging vanuit Ottignies vertrokken. Daarna is de politie opnieuw tussengekomen in het station van Brussel-Noord”, verduidelijkt woordvoerder Bart Crols.

Arrestaties gebeurden er niet, maar het parket van Nijvel heeft ondertussen wel een onderzoek geopend. Getracht wordt om de amokmakers op basis van de videobeelden te identificeren. “Het gaat om respectloos en onveilig gedrag”, zegt NMBS-woordvoerder Crols. “We veroordelen dit met klem.” Op de vraag of er al vaker zulke incidenten gemeld zijn, zegt hij diplomatisch: “Dat gebeurt gelukkig zelden.”

Dinsdag moest de politie ook al 1.500 jongeren verjagen aan het meer van Louvain-la-Neuve - waar ze profiteerden van het mooie weer, maar er ook dronkemansrellen ontstonden. En donderdag werd er een coronafeestje met een vijftigtal studenten stilgelegd in een appartement in dezelfde Waals-Brabantse stad.