Links: een beeld van het privéfeest. Rechts: Pierre-Jean Chalençon, de organisator van zeker één van de events. Uit de reportage blijkt dat er elke middag en elke avond nog druk getafeld wordt.
Volledig scherm
Links: een beeld van het privéfeest. Rechts: Pierre-Jean Chalençon, de organisator van zeker één van de events. Uit de reportage blijkt dat er elke middag en elke avond nog druk getafeld wordt. © RV

Nadat journalisten stiekem illegaal feestje voor rijkere klasse in Parijs filmen: dit is de organisator

Journalisten van de Franse tv-zender M6 zijn erin geslaagd om met een verborgen camera te infiltreren op een illegaal feestje voor de rijkere klasse in Parijs. Prijzen voor een menu variëren van 160 tot 490 euro, mondmaskers worden er niet gedragen. “Van zodra u hier binnenkomt, bestaat Covid-19 niet meer”, maakt een personeelslid duidelijk. De organisator van zeker één van de events heeft zich intussen bekend gemaakt als Pierre-Jean Chalençon. Hij verklapte in de reportage nog anoniem dat hij deze week “met enkele ministers in zogenaamde clandestiene restaurants gedineerd heeft”, iets wat hij nu afdoet als “een grapje”. De reportage leidde tot een stortvloed van verontwaardigde reacties bij onze zuiderburen.

142 reacties

  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    En wie denkt dat dit enkel in Parijs zou kunnen gebeuren ...?
  • Leon Mertens

    3 jaar geleden
    Heb diene Chaloncon al op tv gezien France 2 in Affaire conclu verzamelaar en excentriekeling ,zal niet veel gestraft worden !!
  • Frank Morris

    3 jaar geleden
    Als men tot de superrijken behoort kan men alles bekomen. De macht van het geld.
  • imke de meester

    3 jaar geleden
    die man zou in de gevangenis moeten belanden, of als straf enkele maanden verplicht te gaan werken in de covid afdeling of op de intensieve dat zijn ogen open gaan.
  • Bart Mertens

    3 jaar geleden
    Ronny Gyles, veel mensen zijn terecht kritisch tov de maatregelen en de testmethodes. De meesten daarvan beseffen heel goed dat covid potentieel dodelijk is of zware lange termijn gevolgen kan hebben, maar dat staat los van het feit of testing goed werkt en of de opgelegde maatregels zinvol of efficiënt zijn. Ik denk persoonlijk dat je een virus niet kan bedwingen met mondmaskers en handgel en dat het ook weinig zinvol is om dat te proberen. Ik hoop dat je vrouw goed en snel herstelt.