Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

"VS komen met invoerheffingen voor zes landen om digitale taks”

De Verenigde Staten zijn van plan zes landen invoerheffingen op te leggen als tegenmaatregel voor hun invoering van een digitale taks, die met name grote Amerikaanse techbedrijven als Facebook, Amazon en Google treft. Het gaat om Amerikaanse heffingen op goederen uit het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Turkije, Spanje, Italië en India.

6 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    globalisatie heeft zo haar nadelen. Daar mag gerust iets tegen ondernomen worden :-)
  • Johan Vloermans

    3 jaar geleden
    Biden, de grote één maker.
  • mutley dastardly

    3 jaar geleden
    De VS bestraffen landen die in feite enkel gaan halen wat hen toekomst. Wie zaken doet in het buitenland moet daar de nodige fiscale schulden betalen. Omdat dit niet gebeurt - heeft men zo'n digitale tax moeten invoeren. Hopelijk volgt België deze voorbeelden snel. Want het is nodig dat Facebook, Google, Amazon, Microsoft - die datacenters rechttrekken en de door ons gefinancierde groene stroom nog 's komen opslokken. Dus een belasting op energieverbruik voor datacenters is een bijkomende weg!
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Ook onder Biden is het blijkbaar America first. Zij hebben zowat alles gemonopoliseerd op internet en software, nu ook de advertentiewereld. Wij behouden enkel de kruimels. Hoog tijd dat daar halt wordt toegeroepen.
  • Wouter Jacobs

    3 jaar geleden
    Gelijk hebben ze...