thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Zwak Antwerp krijgt oplawaai van Anderlecht en is nog niet zeker van Play-off 1

Een mak Antwerp heeft het nagelaten om zich te plaatsen voor Play-off 1. Het liet zich in eigen huis met 1-4 aftroeven door rechtstreekse concurrent Anderlecht en daar viel weinig op af te dingen. De Great Old behoudt de tweede plaats, maar kan volgende week maar beter winnen van Moeskroen om niet met de bibber naar de slotspeeldag tegen Racing Genk te trekken.

“Wie goed speelt, blijft staan”, dat waren de woorden van Frank Vercauteren over de keeperskwestie bij Antwerp. De Wolf behield dus zijn stek tussen de palen, net zoals de tien veldspelers die bij de 0-2-zege op het veld van Club Brugge titularis waren. Mbokani werd uit de ploeg gehouden door Lamkel Zé en Batubinsika bleef in het hart van de verdediging staan. Bij Anderlecht, dat voor de interlandbreak met 4-1 won van Zulte Waregem, was Cobbaut de enige nieuwkomer in de ploeg. Hij verving Sardella.

Geen initiatief

Net zoals tegen Club Brugge liet Antwerp het initiatief aan de tegenpartij. Anderlecht mocht tot ver op de Antwerpse helft combineren en kon enkele malen dreigen vanop afstand. Ashimeru knalde de eerste verwittiging een kleine meter naast en Trebel mikte in de andere hoek even ver naast. De Wolf, die de voorkeur kreeg op Butez en Beiranvand, moest zich één keer écht onderscheiden in de eerste helft. De huurling van Eupen ging goed plat op een gekruist schot van Nmecha.

Een veel te flauw schotje van Refaelov en een zondagsschot van Lamkel Zé, dat was het enige wat een mak Antwerp daar tegenover zette voor de rust. Er werd veel te nonchalant omgesprongen met het balbezit en de omschakelingsmomenten, waardoor de pogingen tot tegenaanvallen al vaak voor de middenlijn strandden. Lamkel Zé had het niet onder de markt tegen Miazga en werd hard aangepakt door Cobbaut, die geel kreeg.

©  Isosport

Pas tien minuten voor de rust trok de thuisploeg voor een langere periode op de Brusselse helft, weliswaar zonder echt doelgevaar te creëren. De Great Old nam geen risico en leek tevreden te zijn met een 0-0. Bovendien moest Vercauteren al voor de rust ingrijpen. Aanvoerder Haroun moest geblesseerd naar de kant. Gerkens kwam in zijn plaats.

Koude douche

In het begin van de tweede helft werd Antwerp dan toch op achtervolgen aangewezen na twee individuele fouten. Lukaku maakte een uiterst onnodige strafschopovertreding op Lokonga, maar De Wolf stopte de elfmeter van specialist Nmecha. Een minuut later kreeg Sporting dan toch waar het recht op had. De Laet liet zich op rechts aftroeven door Nmecha, die Ashimeru bediende.

Na de 0-1 schoot Antwerp wakker. Voor even toch. De mee opgerukte Batubinsika verschalkte Wellenreuther, maar Cobbaut bracht redding op de doellijn. Ook Refaelov zag zijn volley afgeblokt worden door een verdediger. Tot zover het offensiefje, want niet veel later volgde de 0-2. Murillo liep zich aan de tweede paal helemaal vrij op een hoekschop van Trebel en knalde droogjes voorbij De Wolf.

Na driekwart wedstrijd was de koude douche compleet voor Antwerp. Eerst door een hagelbui, vervolgens door een mooi schot van El Hadj in de rechterkuising. Rode Duivel Yari Verschaeren maakte de vernedering nog wat groter. De eerredder van Le Marchand was slechts een voetnoot. 1-4, een wedstrijd om snel te vergeten voor Antwerp.