Onze chef wielrennen over de uitsluiting van Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef wielrennen over de uitsluiting van Michael Schär in de Ronde van Vlaanderen. © BELGA/Photo News

Onze chef wielrennen over de letter van het UCI-reglement: “En toch is de uitsluiting van Schär een goede zaak”

WielrennenDe uitsluiting van Michael Schär tijdens de Ronde van Vlaanderen heeft al erg veel stof doen opwaaien. De Zwitser krijgt zowat uit alle hoeken steunbetuigingen van collega-renners, maar onze chef wielrennen Marc Ghyselinck toont wél begrip voor de beslissing van de UCI. “Wat goed is voor de renners, kan je beter niet aan het oordeel van de renners zelf overlaten.”

44 reacties

  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    De renners opdelen in categories naargelang de UCI ranking. Bidon weggooien die op de weg blijft liggen, boete van 10.000 Euro, van de weg af 5.000 Euro. Voor de mindere goden mag het wat minder zijn. Boetes komen achteraf, dat is veel makkelijker te handhaven dan uitsluiting. Met twee toppers voorop die hun bidon weggooien in het wereldkampioenschap op twee km van de meet, allebei uit koers zetten ?? Je moet pragmatisch blijven ! Hetgeen je niet kan hard maken moet je ook niet beogen.
  • Lisette Van Eester

    3 jaar geleden
    Boudewijn Gabriels. Ik heb dat in Van Looy zijn tijd nooit gezien dat men zijn drinkbus weg gooide, geef die bidons terug aan de sportbestuurder die de koers volgt.
  • Luc Ver Eecke

    3 jaar geleden
    Wat een bende bleters , en zelf gooien ze hun afval op straat .
  • Pierre Rijckaert

    3 jaar geleden
    En wat zegt de chef wielrennen over het feit dat MVDP op 2 km van de aankomst zijn bidon weggooide? Ook een goede zaak als hij daarvoor niet bestraft wordt?
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Hij werd verwittigd, dus geen medelijden.