Politie van Doornik zoekt eigenaar van twee kamelen en één dromedaris

Bron: BELGA

De politie van Doornik is op zoek naar de eigenaar van een dromedaris en twee kamelen. De drie dieren waren zondagnacht aangetroffen in het Henegouwse dorpje Marquain. Ze werden tijdelijk ondergebracht op een weide.

Het had een 1 april-grap kunnen zijn, ware het niet dat de feiten zich afspeelden in de nacht van 4 op 5 april. “De dieren waren langs de Chaussée de Lille in Marquain aan het stappen toen de politie hen tegenhield. Dankzij de medewerking van een landbouwer kon het trio op een weide gestald worden. Ondanks onze zoektocht kennen we nog steeds niet de eigenaar van de dieren. Dinsdag zullen we contact opnemen met dierenpark Pairi Daizi in Brugellette om te vragen of zij de dieren kunnen opvangen”, zegt de burgemeester van Doornik, Paul-Olivier Delannois.

Het waren buurtbewoners die de politie verwittigden zondagnacht, omdat twee kamelen en een dromedaris langs de Chaussée de Lille liepen, ter hoogte van de dorpjes Orcq en Marquain. Ter plaatse stelde de politie vast dat de melding dus wel degelijk klopte.

 ©  Facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen