©  BELGA

Steven Defour kondigt op 32-jarige leeftijd voetbalpensioen aan: gewezen Rode Duivel van KV Mechelen stopt na dit seizoen

Steven Defour (32) is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. Dat heeft de voormalige Rode Duivel zonet aangekondigd op zijn sociale media-kanalen. Na een carrière van zeventien jaar met vier landstitels (twee met Standard, twee met Porto), een Gouden Schoen en 52 caps voor de Rode Duivels zet Defour een definitief punt achter zijn spelerscarrière als speler van KV Mechelen, de club van zijn jeugd en zijn hart.

Thomas Standaert

LEES OOK. Met Steven Defour zwaait een icoon van het Belgisch voetbal af: van tifo op Sclessin tot rode kaart op WK voetbal

Een complete verrassing is het afscheid van Defour niet. De middenvelder sukkelt al een hele tijd met een paar hardnekkige blessures. “De dagelijkse fysieke pijn maakte het onmogelijk om de prestaties te leveren die ik van mezelf verwacht. De mentale weerbaarheid die nodig is om steeds terug te keren na grote en kleine blessures zakte steeds verder weg. Dan is de deze keuze helaas snel gemaakt”, schrijft Defour in zijn afscheidsboodschap.

Tenzij KV Mechelen alsnog Play-Off 2 haalt, speelt Defour zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd Achter de Kazerne. Bij Malinwa zijn ze van plan om hun afscheidnemende vedette uitgebreid in de bloemetjes te zetten. Defour speelde dit seizoen zestien wedstrijden voor KV maar door de coronamaatregelen heeft de Malinwa-aanhang hem nooit live aan het werk kunnen zien.

Beloftentrainer

Het afscheid van Defour als speler van KV Mechelen hoeft evenwel geen afscheid van de club te zijn. Binnen KV wordt er ernstig overwogen om hem zijn trainerscarrière te laten beginnen binnen de club. Zo speelt men met het idee om hem volgend seizoen in te schakelen als trainer van de Mechelse beloften. Defour is bezig met het behalen van zijn trainersdiploma en gaf dit seizoen al een aantal proeftrainingen op de Mechelse jeugdacademie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer