Snelweg volledig afgesloten na ongeval met vrachtwagen: "Mijd de E40"

De E40 tussen Brugge en Gent is sinds 13.30 uur volledig afgesloten ter hoogte van Oostkamp na een ongeval met een vrachtwagen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer kon de omgeving beter vermijden, en omrijden via de E403. Rond 18 uur zijn de takelwerken afgerond en kon de snelweg opnieuw opengesteld worden. Omrijden is dus niet meer nodig.

gjs, vtvn

In Oostkamp worden al enige tijd werken uitgevoerd, waardoor er maar twee van de drie rijstroken beschikbaar zijn. Omstreeks 13.30 uur is er ook nog eens een vrachtwagen gebotst tegen de signalisatievoertuigen, die automobilisten waarschuwen voor de werken. De weg is daardoor volledig versperd. De truck zelf vloog in brand.

Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum groeide de file snel aan. Automobilisten konden de E40 tussen Brugge en Gent beter vermijden, en omrijden via de E403. Rond 18 werd de autosnelweg opnieuw vrijgegeven. Omrijden is dus niet meer nodig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrachtwagen op de E40. Foto:

De brandende vrachtwagen op de E40. Foto:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen