Huismus
Volledig scherm
Huismus © BELGA

Huismus blijft kwetsbaar, blijkt uit telweekend

De huismus blijft een kwetsbare soort in Vlaanderen. Dat blijkt nog maar eens uit de eerste resultaten van het voorbije huismussentelweekend van Vogelbescherming Vlaanderen.

17 reacties

  • Kris Willems

    3 jaar geleden
    Eksters, kraaien, parkieten en vooral krauwen zijn een echte plaag aan het worden in Vlaams Brabant / Dilbeek. Gevolg bijna geen kleine vogels meer te zien. Over bescherming van bedreigde vogelsoorten is de dood van andere bedreigde soorten. Het evenwicht is volledig zoek. Tijd dat we de om orde op zaken te stellen en de huismus en zwaluw terug een kans te geven in onze regio!
  • Patrick Van bouwel

    3 jaar geleden
    Ik vraag mij af waarop ze zich baseren bij zo een telweekend. De jans is heel groot dat men dezelfde huismus verschillende keren opteld.
  • Kris Bouwens

    3 jaar geleden
    We zijn de huismus en de boerezwaluw aan het uitroeien door ons manier van bouwen en door de moderne "achterlijke" onderhoudsvrije tuinen. Ze kunnen nergen meer nestjes bouwen. En misschien nog iets meer pesticiden spuiten, dan gaat het nog sneller.
  • chris vangiesbergen

    3 jaar geleden
    Niet moeilijk de Eksters zitten klaar als de jongen uitkomen om ze te pakken .Ook Kraaien zijn een plaag voor elke kleine vogel . Ook zijn de mussen niet meer gewoon om hun voedsel echt zelf te zoeken als er vroeger een paardenvijg op straat viel zaten ze er allemaal rond nu eten ze liever aan de voederbak van de mensen . En geef ze AUB geen brood ze krijgen het gevoel dat ze voldaan zijn maar er zitten te weinig voedingstoffen in en zo verzwakken de vogels .
  • monique bolen

    3 jaar geleden
    Kauwen zijn hier de plaag die alles leegroven of verjagen, een beschermde vogel die een pest is voor de vogels en de schouwen.