Michael Schär werd uit de koers gezet omdat hij een bidon wegwierp.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Schär werd uit de koers gezet omdat hij een bidon wegwierp. © Sporza

ONZE OPINIE. Het aantal regeltjes lijkt even exponentieel te groeien als het virus zelf

Tijdens De Ronde van Vlaanderen werd een renner uit de koers gezet, omdat hij een bidon had weggeworpen. Ook al belandde die bijna in de handen van toekijkende omwonenden, toch oordeelde de UCI: regels zijn regels. Dat dat zoveel commotie veroorzaakte, heeft misschien met nog iets meer dan enkel koers te maken. Met zijn allen zijn we al meer dan een jaar slaaf van een hele resem regeltjes. De enige manier waarop we dat volhouden, is als er tenminste één ding niet verboden wordt: een beetje redelijk zijn.

18 reacties

  • stefan agneessens

    3 jaar geleden
    Dat gaat om proportionaliteit en, sorry, maar er zit er geen één in deze regering die zich een liberaal mag noemen.
  • nico vets

    3 jaar geleden
    Gewoon de regels niet volgen.En krijg je een boete,vecht die aan.Ken er ondertussen meerdere die hun boete hebben aangevochten en gelijk hebben gekregen.Die regels mogen niet,punt.
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Ooit was de hoeksteen van liberale partijen de vrijheid. Na 21 jaar liberalen in de regering zien we een maatschappij waar vrijheid niet meer centraal staat, waar er een regeltje is voor alles. Een liberale partij die vrijheid niet meer verdedigd, maar enkel geïnteresseerd is in postjes en bijhorende macht. Als het rechtse NVA nog het meest de verworvenheden van de Verlichting verdedigd, dan hoop je dat de huidige OVLD-elite vlug van het toneel verdwijnt en vervangen wordt door echte liberalen
  • Dirk De Buyst

    3 jaar geleden
    Mensen kunnen niet met vrijheid omgaan. Dus zijn er regels nodig.
  • Monique Moens

    3 jaar geleden
    Het wordt tijd dat het stopt. Met dit mag niet en dat mag niet. Je kan een bevolking zolang manipuleren tot de bom barst. Het eerst te zien bij jeugd met weinig zelfdiscipline. Maar ie-de-reen! raakt het beu. Al die muggenzifterij en regeltjes. Wij willen ons oude leven terug. Dus maak voort met vaccineren en stop met commanderen.