Timothy Derijck.
Volledig scherm
Timothy Derijck. © BELGA

Penalty zindert na: “Hoe meer middelen de refs krijgen, hoe slechter ze zijn”

Belgisch voetbalDe penalty op Kortrijk zindert na. Een kwartier voor tijd ging Sobol na een lichte duw tegen de vlakte. Penalty voor Club Brugge, aldus ref Vergoote, ook na een overlegmoment met de videoref. Blauw-zwart kaapt zo nog de drie punten weg. KVK-voorzitter Verhelst spaarde zijn verontwaardiging niet. “Maar de VAR kon niet tussenkomen”, zegt onze huisref Pots. 

17 reacties

  • Jonathan Loterman

    3 jaar geleden
    We zullen zoals Brugge doen. Weer die scheids, blauw zwarte bond is het, altijd bevoordeeld worden. Zo kan iedereen los kampioen spelen als de bond in hun bestuurskamer zit. :)
  • Philippe De Naeyer

    3 jaar geleden
    Peter, ongeacht of het penalty was of niet, voetbal is wel degelijk een contactsport. Tennis, golf, badminton,... dat zijn geen contactsporten.
  • Patrick Braekeveldt

    3 jaar geleden
    Duwt met de hand en met gestrekte arm tegen Sobol ,duidelijk te zien ,licht of hard hij moet gewoon zijn handen niet gebruiken !
  • Peter van Nieuwpoort

    3 jaar geleden
    Ik zou die Derijck opnieuw testen op .....kennis van zijn eigen lichaam. Hij roept, in al zijn onschuld, dat hij met zijn schouder duwt? Die zit toch een stukje verder van je hand/arm af. Nogmaals, voetbal is géén contactsport, dus moet je van elkaar blijven!
  • Carl Peeters

    3 jaar geleden
    Voetballers zijn precies kleine kinderen. Stoer naast het veld en op het veld vallen ze bij een zuchtje wind, vooral die van de "grote ploegen".