Lange wachtrijen voor vaccin-reservelijst QVax

 ©  BELGA

Wie zich wil inschrijven voor de reservelijst van zijn vaccinatiecentrum zal wat geduld moeten uitoefenen. Er is zoveel interesse dinsdagochtend dat de digitale wachtrij oploopt tot meer dan een uur wachten.

“Er zijn zo’n 18.000 wachtenden voor u, wachttijden lopen op tot meer dan een uur.” Rond 9.30 uur waren er zelfs meer dan 140.000 wachtenden. Het gaat niet om Tomorrowland-tickets, wél om de reservelijst van de vaccinatiecentra.

Op Twitter regent het klachten over het lange wachten. Maar ook over de inschrijvingen zelf. Eens je de inschrijvingsprocedure kan starten, blijken er nog kinderziektes. Zo meldden enkele Twitteraars dat hun centra in de buurt nog geen reservelijst hebben en dat ze zo dus voor niets in de wachtrij hebben gestaan.

(Lees verder onder de foto)

LEES OOK. Onderzoek naar ‘vaccinprivileges’: mogelijk toch versoepelingen voor wie gevaccineerd is

De interesse is dus groot, maar het aanbod blijft klein. Zo blijven de 65-plussers eerst aan de beurt, en kan je door snel inschrijven dus niet ‘voorkruipen’. En hoewel het platform vanaf vandaag in principe beschikbaar is voor iedereen, zal het systeem in eerste instantie slechts in twee Vlaamse vaccinatiecentra gebruikt worden, in Deinze en in Roeselare. De implementatie in de andere vaccinatiecentra volgt bij een positieve evaluatie volgende week.

Het doel van de reservelijst is om zo veel mogelijk beschikbare dosissen te kunnen gebruiken, want elke dag gaan er wel verloren door mensen die niet komen opdagen op hun vaccinatieafspraak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (nba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen