BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Biostatisticus Molenberghs: “Volgende week piek in ziekenhuisopnames”

Het aantal besmettingen daalt voor de derde dag op rij, maar de druk op de ziekenhuizen blijft groot. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven - UHasselt) mogen we volgende week een piek in het aantal ziekenhuisopnames verwachten. Dat zegt hij aan HLN LIVE.

12 reacties

  • Sean Chacham

    3 jaar geleden
    Ben zelf 34 maar gun het van harte aan de gevaccineerden dat ze terug mogen beginnen te leven! Komaan met dat groene certificaat!!
  • linda Hofkens

    3 jaar geleden
    Eerst was het eind deze week nu is het al eind volgende week, is er hier nu niemand die een correcte inschatting kan maken dan enkel wat grote praat te verkopen door zogezegde experten? Zwijg dan beter en maak geen belachelijke en onnodige conclusies.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Wanneer het verloop van het CC2-19 virus inderdaad zich zo manifesteert, hoe moet dat dan met de piek vanaf 20 april die dan zeker een maand aanhoudt.
  • Steven Dierckx

    3 jaar geleden
    Lijkt mij een goed idee. Tenminste zodra iedereen zijn/haar eerste vaccin aangeboden heeft gekregen. Anders is dit wel discriminatie. Maar ik ben voorstander van een systeem om bv bij buitenlandse reizen vaccinatie OF een negatieve test te verplichten. Bij de test dan een nieuwe test bij terugkeer en quarantaine tot aan een tweede negatieve test na terugkeer. Maar ik vrees dat onze vrienden antivaxxers daar niet mee akkoord gaan zijn...
  • Anne Van Duysen

    3 jaar geleden
    Als we zover zijn, zien we wel wat we gaan doen. Van pro-actief gesproken.