©  BELGA

Meer dan 230.000 mensen in digitale wachtrij voor reservelijst vaccinatie

Wie zich wil inschrijven voor de reservelijst van zijn vaccinatiecentrum, zal wat geduld moeten uitoefenen. Er is zoveel interesse dat de digitale wachtrij op dinsdagmiddag al oploopt tot 230.000 mensen.

nba

LEES OOK: Overheid lanceert vaccinatie-reservelijst: hoe werkt die en kan je ‘voor je beurt’ gevaccineerd worden?

Al meer dan 230.000 wachtenden, het gaat niet om Tomorrowland-tickets wel om mensen die op de reservelijst van de vaccinatiecentra willen geraken. Op Twitter regent het klachten over het lange wachten. Maar ook over de inschrijvingen zelfs. Eens je de inschrijvingsprocedure kan starten, blijken er nog kinderziektes. Zo meldde enkele Twitteraars dat hun centra in de buurt nog geen reservelijst hebben en dat ze zo dus voor niets in de wachtrij hebben gestaan.

De overheid benadrukte nochtans dat de inschrijving op de reservelijst nog niet veel zin heeft. Zo blijven de 65 plussers eerst aan de beurt. En kan je door snel inschrijven dus niet voorkruipen. En hoewel het platform vanaf vandaag in principe beschikbaar is voor iedereen, zal het systeem in eerste instantie slechts in twee Vlaamse vaccinatiecentra gebruikt worden, in Deinze en in Roeselare. De implementatie in de andere vaccinatiecentra volgt bij een positieve evaluatie volgende week.

Hoewel het platform vanaf vandaag in principe beschikbaar is voor iedereen, zal het systeem in eerste instantie slechts in twee Vlaamse vaccinatiecentra gebruikt worden, in Deinze en in Roeselare. De implementatie in de andere vaccinatiecentra volgt bij een positieve evaluatie volgende week.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER