Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Gelekt Europees document: "Meeste EU-landen kunnen meerderheid bevolking tegen eind juni volledig vaccineren”

De meeste lidstaten van de Europese Unie zullen tegen het einde van de maand juni over voldoende coronavaccins beschikken om de meerderheid van hun bevolking volledig gevaccineerd te hebben tegen het coronavirus. Dat staat in een intern EU-document waar het persagentschap Bloomberg de hand op heeft kunnen leggen.

  1. “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschikking Poetins regering worden nu wel heel concreet
    PREMIUM
    11

    “Slecht nieuws voor het Westen.” Geruchten over herschik­king Poetins regering worden nu wel heel concreet

    Dinsdag legt Vladimir Poetin de eed af voor zijn vijfde ambtstermijn als Russisch president. Verwacht wordt dat hij een aantal herschikkingen doorvoert in zijn regering. Zo zwellen de geruchten aan dat zijn twee bekendste ministers — die van Defensie en Buitenlandse Zaken — worden vervangen. En voor beide functies circuleert ook al een naam. Wie zijn die potentiële opvolgers? En wat zouden zij betekenen voor het beleid? Van eentje schreven we eerder al dat Oekraïne er niet beter af mee is. En de andere werd zowaar geboren aan het huidige front.
  2. Franky en Coen bakken al twee jaar frieten aan het front in Oekraïne. “Mijn vrouw liet me een contract tekenen: ‘Ik, Franky, zal nooit nog dicht bij de frontlijn komen’”
    PREMIUM
    7

    Franky en Coen bakken al twee jaar frieten aan het front in Oekraïne. “Mijn vrouw liet me een contract tekenen: ‘Ik, Franky, zal nooit nog dicht bij de frontlijn komen’”

    Frituuruitbaters Franky van Hintum (55) en Coen van Oosten (51) uit Eindhoven trokken al vijftien keer voor een maand naar Oekraïne om er gratis frieten te bakken. Ze bedienen er tot 2.000 burgers en soldaten per dag. De rij voor hun kraam is vaak 100 meter lang. Vorige zomer overleefden ze een raketinslag, maar pas sinds hun laatste reis in maart bakken ze met bibberhanden. “Het is een drone-oorlog geworden. Vanaf nu is alles anders.”