Volle terrassen in Porto
Volledig scherm
Volle terrassen in Porto © REUTERS

Het ‘wonder van Portugal’: van coronahotspot naar modelland om jaloers op te zijn

In januari zat Portugal nog met hele slechte coronacijfers, maar nu is de situatie zodanig verbeterd dat vele landen met een jaloerse blik kijken. Het aantal besmettingen is al weken spectaculair aan het dalen waardoor Portugal kan versoepelen, terwijl de meeste Europese landen nét verstrengingen hebben afgekondigd. Dit is het wonder van Portugal.

25 reacties

  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    In Portugal is er niks in het sociaal systeem geïnvesteerd dus hebben ze iedereen opgesloten, in het weekend zelfs vanaf 13.00 uur? Het gemiddelde loon is ookniet vet, verder is het zo dat immigranten kunnen gaan werken of ze krijgen niks, dus die koppositie daar kan men zich vragen bij stellen?
  • Dirk Van Dierdonck

    3 jaar geleden
    Binnen een paar weken staan ze terug waar ze in januari stonden.
  • Robert De Beukeleer

    3 jaar geleden
    Ik zou toch nog maar afwachten want het kan snel keren
  • chris delanghe

    3 jaar geleden
    wonderen gebeuren niet in deze tijden. Niks is nog wat het lijkt of ze ons willen doen geloven. Hier is iets helemaal anders gaande. Maar ja wat wilt ge. in Portugal hebben ze ook geen 5 regeringen met tal van comites, adviesgroepen, taskforces en bla bla bla ...
  • Dirk Deus

    3 jaar geleden
    Dit kan enkel dankzij oa sluiten scholen en sportclubs. Alle landen waar het terug goed gaat, hebben de scholen gesloten, in Vlaanderen blijft dit taboe!