Op een bepaald moment stonden er 300.000 mensen in de rij bij QVAX
Volledig scherm
PREMIUM
Op een bepaald moment stonden er 300.000 mensen in de rij bij QVAX © BELGA

Nu al duizenden Belgen op reservelijst vaccins, maar hoe nuttig is dat? "Bespaar jezelf de lange wachttijd”

Sneller een vaccin dankzij de nationale reservelijst QVAX, waar nu al duizenden namen op staan, en er nog eens 10.000 per uur bij komen? Geloof het maar niet. De meeste vaccinatiecentra blijven met een eigen lijst werken, en zelfs degenen die daarop staan, moeten niet te veel hoop koesteren, want op het einde van de dag blijven weinig vaccins over om te verdelen. Hoeveel zin heeft het dan nog om je in te schrijven op de nationale reservelijst?

27 reacties

  • Jan Gijsen

    3 jaar geleden
    De reservelijst is goed voor de burgers die zich tweemaal laten vaccineren. Dan ben je meer dan 100 procent beschermd.
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    10.000.000 wachtende ! wat is het verschil zonder reservelijst ?
  • JACQUES MATHIJS

    3 jaar geleden
    Er is maar één enkele vaccinatielijst nodig. Deze van de vooropgestelde volgorde van oproeping. Bij overschotten kan men toch gemakkelijk uit deze lijst de volgende mensen oproepen. Dit is eenvoudig en schept geen chaos en moeilijkheden zoals nu het geval is. Als er met verschillende lijsten wordt werkt dan moet men weer een volgorde van die lijsten gaan bepalen enz.
  • Severine Cap

    3 jaar geleden
    Excuseer maar de politie stond als prioritair beroep, dus dat is geen vriendjespolitiek, ik zeg niet dat er bij andere beroepen geen redenen zouden geweest zijn, maar de burgercontacten ven de politie maken meestal geen deel uit van de top van de maatschappij. Normaal vind ik mag men geen voordelen geven aan gevaccineerden voordat iedereen de kans heeft gehad. En de politie is ook niet bepaald thuis in juli en augustus, sorry, maar dat vind ik kort voor de bocht.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Ik heb dus een account aangemaakt , maar geraak niet ingelogd om mijn beschikbaarheden in te geven en nergens kan je een oplossing vragen?