BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Meteen kritiek op QVAX: “Privébedrijf mag je rijksregisternummer niet vragen”

Nog geen 24 uur na de start van de QVAX-website, waarmee je jezelf op de vaccinreservelijst kan zetten, klinkt er bakken kritiek bij expert Matthias Dobbelaere-Welvaert van non-profitorganisatie Ministry of Privacy. Zolang er niet meer duidelijkheid is, raadt hij iedereen aan om zich voorlopig niet te registreren. De website is in opdracht van de overheid door een privébedrijf gebouwd. “Een privébedrijf mag niet je rijksregisternummer vragen”, zegt hij bij HLN LIVE.

13 reacties

  • Frank Wijmans

    3 jaar geleden
    Ik vind het wel goed. Beter niet registreren, is veiliger voor je privacy en je immuunsysteem.
  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    Men vraagt al op vele plaatsen al jaren uw rijksregisternummer. Elke site van de overheid, ziekenkas, vakbond, moet je inloggen met uw rijksregisternummer.alvorens je gevaccineerd wordt moet ge uw pas afgeven. Wat is dan het probleem?
  • johnny vanmol

    3 jaar geleden
    Was van plan om 1 dezer dagen mij ook te registreren,tot ik Wim de Vilder in het 7uurjournaal hoor zeggen dat de website niet beveiligd is! Zullen onze beurt maar afwachten,op die paar weken zal het ook niet aankomen.
  • Rita Prosse

    3 jaar geleden
    En van de vele schrijffouten in uitleg nog te zwijgen.
  • Luc Maandag

    3 jaar geleden
    En ondertussen slabakt de vaccinaties al 3 maanden, andere landen hebben in die tijd al heel België geprikt en veel meer, hier primeert het amateurisme, en met dergelijke onzin gaat dat er niet op vooruit.