REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

België wacht advies van EMA af over AstraZeneca-vaccin maar “kans is groot dat leeftijdsgrens wordt opgelegd”

Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA) geeft vandaag omstreeks 16 uur een virtuele persconferentie met een advies over het AstraZeneca-vaccin. Daarna komen de Belgische ministers van Volksgezondheid opnieuw samen. “Maar de kans is groot dat er een leeftijdsgrens opgelegd wordt”, zo klinkt het alvast. Nog wat later (om 18 uur) verzamelen alle Europese ministers van Volksgezondheid, bedoeling is om dan alle 27 lidstaten op één lijn te krijgen. 

55 reacties

  • Paul Van Eenoo

    3 jaar geleden
    In de Verenigde Staten van Amerika is het AstraZeneca vaccin nog altijd niet goedgekeurd door de FDA. Er liggen miljoenen vaccins op stock die allicht nooit zullen gebruikt worden in VS. In Europa heeft de EMA het AZ vaccin wel goedgekeurd, hoe ze dit onderzoeken of beoordelen is een raadsel. Allicht spelen de gedane aankopen mee, wat doe je anders met het vaccin?? Het aan Brazilië schenken misschien.
  • Achiel Van Hyfte

    3 jaar geleden
    en wat gaan ze dan doen met de mensen (meestal uit de zorgsector) die al een eerste dosis kregen en 13 weken moeten wachten op de tweede dosis ?
  • Vvv Ohh

    3 jaar geleden
    Er zijn momenteel meer andere vaccins dat Astra-Zeneca dus vaccineren gaat precies even snel. Beetje minder snel voor vrouwen onder de 60, beetje sneller voor anderen en dan nog alleen maar als er minder andere vaccins zijn dan Astra-Zeneca. Dat 1 op 100.00- slachtoffer zal je vrouw, moeder, dochter, lief maar zijn.
  • René Vanderwal

    3 jaar geleden
    Moet volgende dinsdag dat vaccin voor de eerste keer krijgen dat doet je nadenken ook voor mij leeftijd 73 jaar ken mensen die er liefst niet aan beginnen
  • jacques logghe

    3 jaar geleden
    Waaruit bestaat de medische behandeling voor een "trombose" na toediening van het AstraZeneca-vaccin ? Welke kunnen de gevolgen zijn van deze trombose ?