Roger Lybaert (89) met zijn trotse dochter Leentje. "Zijn aanklacht heeft iets losgemaakt", zegt ze.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Lybaert (89) met zijn trotse dochter Leentje. "Zijn aanklacht heeft iets losgemaakt", zegt ze. © Jan De Meuleneir / Photo News

Dochter maakt docu over rusthuisbewoner Roger (89), die ten strijde trok tegen strenge maatregelen: “Ik kon me niet neerleggen bij de eenzaamheid”

Er zit nog veel leven in het lijf en gezicht van Roger Lybaert (89), maar aan de start van de tweede coronagolf leek dat niet meer van tel. Met een messcherpe open brief trok hij ten strijde tegen de eenzaamheid in woonzorgcentra. En dat doet hij vandaag nog steeds, op zijn hoogsteigen, warme manier. Zijn jongste dochter Leentje (50) maakte een documentaire over hem vlak voor haar moeder, Rogers vrouw Vera, stierf.

5 reacties

  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Deze man heeft al meer wijsheid geschreven en gezegd dan alle huidige politiekers samen, hopelijk luisteren ze ernaar ze kunnen er veel van leren ! Rusthuizen zijn duurbetaalde gevangenissen maar onze gevangenen zijn meestal beter af.
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Woonzorgcentra kleiner? Dat zou inderdaad betere leefkwaliteit geven. Maar het geld primeert en daarom grotere en nog meer uitbreidingen want op grote schaal brengt dat veel meer op ! Daar zitten maatschappijen tussen die op de beurs zitten, maar wel onder een katholieke naam die dan begint met "care...dit of care dat ! !
  • ronan vanderstukken

    3 jaar geleden
    Ik vergelijk de rusthuizen met de gevangenis , de mensen zitten opgesloten mogen geen bezoek en zitten op hun kamer weg te kwijnen . Mijn moeder is op 1 jaar 10jaar ouder geworden door die regels .
  • Kaatje Daem

    3 jaar geleden
    Wat een aangename man lijkt me dat. Ik ga zeker kijken naar die docu.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Goed zo Roger laat van je horen !!