Direct naar artikelinhoud
NieuwsVoetbal

▶ Opmerkelijk tafereel: lijnrechter vraagt Dortmund-ster Haaland om handtekening na verloren wedstrijd

Haaland signeerde een paar kaarten van de lijnrechter in de spelerstunnel.Beeld Twitter

Borussia Dortmund verliet Manchester met een zuur gevoel, onder meer door de late 2-1 van City. Ook beelden van Dortmund-ster Erling Haaland die na de match kaarten van de lijnrechter signeert, gaan over de tongen.

Bekijk de beelden

Dortmund verloor de wedstrijd, en had heel wat kritiek op de scheidsrechters. Zo werd een doelpunt van Bellingham volgens hen onterecht afgekeurd. Ook na het laatste fluitsignaal deden de Roemeense officials zich opmerken. Eén van de lijnrechters vroeg in de spelerstunnel immers aan Dortmund-ster Erling Braut Haaland om een gele en een rode kaart te signeren.

“Bizar”, vinden wel wat mensen. Onder hen ook Owen Hargreaves, ex-speler van onder meer Manchester United en Bayern München. “Dat kan je gewoon niet doen. Zoiets ziet er vreemd uit.” Voormalig City-verdediger Joleon Lescott trad hem bij op de Engelse televisie en noemde het “kinderachtig”. 

Het tafereel werd ook voorgelegd aan City-coach Pep Guardiola na de wedstrijd. “Misschien is de man fan van Haaland”, aldus de Spanjaard. “Of wie weet vroeg hij het voor zijn zoon of dochter...”

City aast zelf op de handtekening van de Noorse topspits. Maar gisteravond was het dus de lijnrechter die ermee aan de haal ging. 

Bekijk de reactie van Guardiola

Video wordt geladen...