Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). © BELGA

Vlaanderen trekt 3 miljoen euro uit voor vrije tijd kwetsbare kinderen en jongeren

De Vlaamse regering trekt 3 miljoen euro extra uit om kinderen en jongeren in kwetsbare situaties beter te ondersteunen. De centen gaan naar projecten, waarvoor Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) woensdag een projectoproep lanceert. "Deze coronaperiode weegt extra op kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. Met deze projectoproep willen we ook voor hen een mooi vrijetijdsaanbod aanbieden", zegt Dalle.

5 reacties

  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Oei een nieuw LGU in de maak .Het geld is nog niet terug en men is al opnieuw bezig aan het uitdelen .Waar blijft men het halen ?? van de crisisbelasting van de lage pensioenen ??
  • Tina Colpaert

    3 jaar geleden
    Waar blijft dat geld allemaal vandaan komen vraag ik mij dagelijks af want die toveren elke dag miljoenen uit het niks!
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Nu begin ik me toch af te vragen waar die Dalle mee bezig is. Alles voor de kwetsbare jongeren. Waar blijft die dat geld halen? Krijgen ze geen kindergeld genoeg? En intussen moeten de alleenstaanden en mensen zonder kinderen maar meebetalen.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Leest minister Dalle geen kranten? Beseft hij niet dat na de affaire Kaouakibi het niet het moment is om nog maar eens met miljoenen te gooien, dat het zinvol zou zijn om eerst eens na te gaan of het geld de kwetsbare gezinnen echt wel ten goede komt. Schaf de troostprijsministerposten gewoon af, betaal die man desnoods om niets te doen ipv met belastingeld te strooien.
  • leo hoes

    3 jaar geleden
    Het ene is nog niet afgehandeld of de deur wordt opengezet om nieuwe projecten te subsidiëren. Met geld strooien van de belastingbetaler moet echt wel plezant zijn, en bovendien geen benul hebben hoeveel 200.000 euro wel is. LGU in Antwerpen kan nog wel een paar honderdduizend gebruiken, project leent zich uitstekend voor deze subsidies. Of ge kunt er vastgoed van kopen misschien?